Algneddeling

Algneedling, eller biomicroneedling, är en ansiktsbehandling som precis som vanlig microneedling jobbar genom att biomicronålar penetrerar huden och skapar tre miljoner mikrokanaler på fem minuter. Vilket är mer än dubbelt så många som under traditionell microneedling. Skillnaden är att vi använder kiselhaltiga biomicronålar istället för maskin och metallnålar för att utföra behandlingen. 

Svampspiklar är en slags kiselhaltig biomikronål som utvinnas ur sötvattensvampen. Det stimulerar både hudens epidermis och dermis. Det kan ses som pulver för blotta ögat och som en vass stavkristall under mikroskopet

Pulvret blandas med en lösning som innehåller massor av verksamma ämnen. Detta pressas /masseras ner i dermis och sätter igång massproduktion av nytt kollagen och elastin. Cellförnylelse förkortas från 28 till 7 dagar. 

Algpeelingen: Produkten innehåller förutom samma innehåll (innehåller svampspiklar/ bionålarna från sötvattensvampen) som Algneedlingen och även extrakt från algen Spirulina, och syrorna AHA och BHA samt kollagen, då blir produkten något tuffare jämför med Algneedling.

Ingredienser:

  1. Algae Peeling Powder:

Hydrolyzed sponge, Chlorella Vulgaris Extract, Algae Spirulina Extract, Collagen.

  1. Solution Liquid:

Bulgaria Rose Flower Water, Tricholoma Matsutake Extract, Vegetable Glycerin, Jojoba Esters, Inositol Hexaphosphate, Salicylic Acid, Glycerol Caprylate.

Fler mikrokanaler = mer stimulerat = bättre resultat. Stimuleringen motsvarar kraften av de klassiska microneedlingsbehandlingarna med apparatur/ micropen. Därför kan man slussa ner ännu mer anpassat serum i huden.

Bio-Microneedling är mycket effektivt även vid aktiv acne. Det går att behandla ansikte, hals, dekolletage men också andra områden såsom händer, mage, rygg, lår etc. Vi kan även behandla hårbotten.

En scalpbehandling med Bio-Microneedling kan hjälpa vid problem med fett hår, irriterad hårbotten och håravfall. Det kan också göras för en djuprengöring som både exfolierar och ökar produktion av collagen. Håret bör vara nytvättat inför behandlingen och du ska vänta med att tvätta det i 24-48 timmar efter gjord behandling.

Vi rekommenderar en kur om 4 behandlingar med ca 2 veckors mellanrum. 

Kan precis som klassisk microneedling användas för behandling av:Bio-Microneedling, behandling för: 

Hudförnyelse

Hudföryngring

Strama upp huden

Aktiv acnebehandling

Hög fettproduktion

Pormaskar/Förstorade porer

Ärrbildningar

Hudbristningar, strechmarks

Fett hår

Irriterad hårbotten

Håravfall

Djuprengöring hårbotten

Acne & acneärr

Ojämn hudton

Rynkor/fina linjer

Pigmentering/Solskador/Pigmenteringar både hormonella pigmenteringar och solskador/ åldersfläckar

Kontraindikationer

Gravid eller ammar

Hudmetabolismsjukdomar

Minst 2-4 veckor efter injektioner, laser etc. 

Att tänka på efter din behandling

En viss rodnad kan uppstå (upp till 3 dagar)

Lätt stickande känsla som kan hålla i sig 24-72 timmar

Undvik vatten i 24 timmar

Undvik smink & träning i 48 timmar

Undvik värmekällor (bad, bastu etc) i 1 vecka

Smörj med eftervårdande kräm samt spf i 7 dagar.

Efter Algpeeling behandling :

Tvätta ansiktet endast med kallt vatten kommande 3 dagar efter en behandling (för Algneedling är det en dag därefter kan en skonsam rengöring användas men alltså inte för Algpeelingen).

Peelingen sker efter 3 dagar, så Du kan även flagna efter några dagar och då är det viktigt att inte klia /pilla eller dra bort hud, låt det ramla av själv eller om du tycker att obehagligt smörja mer gången.

Efter behandlingen kan huden komma att kännas torr och det är då mycket viktigt att du smörjer huden med en rekommenderad kräm som finns att köpa på salongen. Huden kommer att behöva återfuktas flera gånger per dag de närmsta dagarna.

Image

Prislista

Ansiktet 1900kr
Ansikte, hals och dekoltage3000kr
Image

Köp Exuviance Professional produkter i salongens webbshop