Spray tanning (Soldusch)

Solens stålar och solarier är inte bara onyttiga för kroppen – de är rent av farliga. Vi erbjuder ett hälsosammare alternativ som ger en naturligt fin gyllenbrun färg utan risk för hudcancer, rynkor, soleksem eller svidande brännskador förorsakade av solen.

Spray tanning är det nya säkra sättet att få en vacker, sexig solbränna på några minuter helt utan farliga UV-strålar och bieffekter.

Vi på Violett Skönhetssalong använder oss av manuell HVLP Spray Tanning. Detta är den bästa och senaste tekniken inom ”brun utan sol”-metoden.

Image

Prislista

Spray tanning – bli brun utan sol Hel kropp350kr

Så här går det till:

En manuellt driven maskin med munstycke sprutar under ett högt tryck ut ett fint lager vätska som lägger sig på huden och gör den brun. Den aktiva ingrediensen i sprayen är ett färglöst socker som heter Dihydroxyaceton (DHA). Detta reagerar med ett protein – keratin – i det yttersta lagret i huden och skapar där ett brunt pigment. Endast naturliga ämnen ingår i behandlingen.

En spraytan ta cirka 3-4 minuter att utföra. Vanligtvis appliceras två lager för bästa resultat varpå huden därefter får torka ett par minuter. 4-8 timmar senare har huden fått sin fulla färg likt en solbränna.

En behandling varar ca 5-7 dagar. För att behålla den gyllene färgen bör behandlingen upprepas minst en gång i veckan. Smörj in dig med bodylotion varje dag för att bevara färgtonen längre.

Förbered behandling:

Rengör och peela huden minst 2 timmar före behandling och avlägsna noggrant smink, lösa utsmyckningar och kontaktlinser.

Undvik deodorant och hudlotion just före behandling då missfärgning kan uppstå.

Färgning av hår bör ske före behandling, annars kan missfärgning uppkomma.

För bästa resultat ska du raka dig kvällen före behandling, t.ex. ben och skäggväxt. Vaxning, plockning av bryn och rakning bör inte göras direkt före eller efter behandling (vaxa 24 timmar före eller vänta minst 8 timmar).

Observera! Avlägsna alla rester av vax före behandlingen. Tänk på att vaxning efter sprayningen tar bort lite av färgen.

Efter behandling:

Använd mörka och löst sittande kläder direkt efter behandlingen, gärna i bomull. Inom 6-8 timmar bör du inte träna eller utföra annan fysisk aktivitet som får dig att svettas.

Vänta med att duscha till nästa dag för bästa resultat möjliga. Det är mycket viktigt att låta färgen verka för att uppnå full effekt med en vacker, jämn och hållbar ”solbränna”. Huden bör inte heller komma i kontakt med vatten förrän du ska duscha påföljande morgon. Badda försiktigt med handduken när du torkar dig efter den första duschen efter behandlingen – gnugga inte! För att behålla den gyllenbruna färgen längre bör du dagligen smörja in dig med hudlotion, framför allt på överkroppen.

Efter omkring 5 dagar, när färgen successivt börjar avta, kan det uppstå ojämna partier på överkroppen när de gamla hudcellerna lossnar. Avlägsna detta med hjälp av en skrubbvante eller frottéhandduk när du duschar.

Tänk också på att undvika nedanstående till dagen efter din behandling:

Solarium
Alla typer av krämer Puder, Rouge, Foundation, Bodylotion, Deodorant
Parfym

Image
Image

Köp Exuviance Professional produkter i salongens webbshop